Pagini

luni, 12 ianuarie 2015

Bilantul OCTAGON pe 2014: Proiecte noi de 8 mil. euro intr- un an marcat de austeritate investitionala si competitivitate scazuta


  • Proiecte majore: Hermes Business Campus, Green Court Bucharest, Pasaj Subteran Piata Presei Libere
  • Locatii: Bucuresti, Craiova, Slobozia, Arad si Deva
  • Segmente: birouri si infrastructura

Bucuresti, 12 ianuarie 2015: Proiecte noi in valoare totala de 8,1 milioane euro, in Bucuresti, Craiova, Slobozia, Arad si Deva, focus pe infrastructura si contractarea celei de a doua faze dintr-un proiect major de birouri din Romania: Hermes Business Campus, asa arata bilantul pe 2014 al companiei OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING. Compania de constructii a valorificat la maxim oportunitatile oferite de efervescenta pietei de birouri si a reusit sa castige trei proiecte noi de infrastructura, intr-o perioada sumbra pentru acest sector.

“In 2013 si 2014 am fost antrenati puternic in efervescenta din piata birourilor, devenind antreprenori pentru proiecte majore precum Green Court Bucharest si Hermes Business Campus. In plus nu ne-am lasat dominati de atmosfera sumbra din piata de infrastructa, veriga slaba a pietei constructiilor in 2014 si am reusit sa contractam trei proiecte noi. Bilantul nostru pe anul precedent este pozitiv, in ciuda faptului ca a fost un an marcat de austeritate investitionala si competitivitate scazuta.” a declarat dl. Alexandros Ignatiadis, co- fondator si actionar OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING.

Hermes Business Campus- cladirea C

Proiectul cu cea mai mare valoare demarat de OCTAGON in 2014 a fost a doua faza a complexului de birouri Hermes Business Campus- corp C. OCTAGON a executat lucrarile de infrastructura, constand in pereti mulati D 800, piloti forati D 1,000 si D 1,500, radier si grinda de coronament. Compania executa in prezent suprastructura cladirii. Tot OCTAGON  a construit si prima cladire a complexului- corp B, livrata in iulie 2013.

Un proiect de infrastructura major la nivel national, in care OCTAGON este implicat din 2014, este Pasajul Subteran de la Piata Presei Libere. OCTAGON este antreprenor de constructii geotehnice si executa pereti mulati. Pasajul va avea o lungime de 550 de metri şi doua iesiri: spre Şoseaua Kiseleff si spre Bulevardul Mărăşti si va permite subtraversarea zonei pe orice direcţie.

Anul trecut OCTAGON  a executat lucrari geotehnice constand in piloti forati si sprijiniri cu palplanse pentru pasajul peste calea ferata km 5+ 343 in Craiova si a realizat piloti forati pentru Autostrada A 1 Nadlac- Arad, lot 1.

Alte doua proiecte de infrastructura incepute de OCTAGON in 2014, care continua si in prezent, constau in executatia de piloti de fundare pentru sectoarele A,B,C si D ale Autostrazii Lugoj- Deva, lot 2 si realizarea de piloti forati si sprijiniri cu palplanse la pasaj peste calea ferata km 5+ 343 in Craiova.

Anul 2014 a fost marcat si de livrarea a doua proiecte de birouri de anvergura. Dupa ce in 2013  a construit prima cladire din cadrul complexului Green Court Bucharest (Str. Gara Herastrau), OCTAGON  a finalizat anul trecut lucrarile de structura la cladirea corp B din cadrul aceluiasi complex. Green Court Bucharest- un concept de birouri pentru constructia caruia se vor utiliza tehnologii “verzi” pentru cresterea eficientei energetice- este primul proiect al companiei suedeze Skanksa in Romania si va include trei cladiri cu o suprafata totala de 52.000 mp.

PC Business Center

OCTAGON   a livrat cu sucess si proiectul de birouri PC Business Center, situat pe Sos. Bucuresti- Ploiesti Nr. 7- 9 A, in apropierea Primariei Sectorului 1. Compania a preluat proiectul in toamna anului 2013, in calitate de antreprenor de specialitate si a executat lucrarile de fundatii speciale si infrastructura. Contractul a fost suplimentat ulterior cu executia lucrarilor de suprastructura. Cladirea are doua etaje subterane, parter si sase etaje supraterane.




OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING

Mai multe informatii aici

Tel: (+40) 21.232.39.20

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu