Pagini

vineri, 14 noiembrie 2014

Business Construct: Proiectele anului: 10 investitii care au miscat piata. OCTAGON a fost constructor pentru trei dintre proiecte

Doua centre comerciale dezvoltate de NEPI, cinci proiecte de birouri de circa  110.000 de metri patrati, un pasaj rutier, o sala polivalenta si un magazin de bricolaj, sunt zece dintre cele mai importante investitii imobiliare finalizate in acest an, intr-o piata in care marile proiecte de ordinul sutelor de milioane de euro au lipsit, scrie Business Constructor. OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING a fost constructor pentru trei dintre aceste proiecte: Hermes Business Campus, Green Court Bucharest si Green Gate.

Investitiile cumulate in aceste proiecte s-au ridicat la aproape 350 de milioane de euro, in conditiile in care un mall ca AFI Palace Cotroceni din Bucuresti a costat 300 de milioane de euro, in timp ce investitia in proiectul Palas din Iasi a depasit 250 milioane de euro. Doar doua dintre aceste investitii, si anume proiectele de birouri Green Gate si AFI Park, au beneficiat de finantare bancara, ceea ce arata ca institutiile financiare sunt in continuare extrem de prudente in a da drumul la credite pentru constructii.
Top 10 investitii 2014- 1

In aceste conditii, in topul investitiilor au ajuns si doua proiecte publice, si anume pasajul Mihai Bravu din Bucuresti si noua sala Polivalenta din Cluj, dar si un magazin de bricolaj al bacauanilor de la Dedeman, o investitie de 16 mil. euro finalizata in cartierul bucurestean Colentina.

Cele 10 proiecte sunt:
  •  Vulcan Value Center- centru comercial de 25.000 mp, situat in zona Rahova; investitie: 47 mil. euro
  • Pasajul Mihai Bravu;
  • Targu- Jiu Shopping City- mall cu o suprafata inchiriabila de 27.000 mp; investitie: 30 mil. euro
  • Dedeman Colentina
  • AFI Park 2 si 3- doua cladiri de birouri de 24.000 mp inchiriabili; investitie: 40 mil. euro
  •  The Office Cluj- birouri de 19,000 mp inchiriabili; investitie: 26 mil. euro
  • Sala Polivalenta din Cluj- sala multifunctionala cu o capacitate de 7.200 locuri; investitiei:16 mil. euro.
  •  Green Gate- cladire de birouri situata pe Blvd. Tudor Vladimirescu; investitie: 57,5 milioane euro. OCTAGON a executat lucrarile geotehnice: pereti mulati, piloti forati, epuismente si grinda de coronament.
  •  Green Court Bucharest- complex de birouri dezvoltat in trei faze pe Blvd. Barbu Vacarescu; investitie: 46 mil. euro. OCTAGON   a executat lucrarile de infrastructura si suprastructura pentru cladirile A si B.
  • Hermes Business Campus- complex de birouri situat in zona Pipera, pe Blvd. Dimitrie Pompeiu, Nr. 5- 7. OCTAGON  a fost antreprenor general pentru prima faza a proiectului: constructia cladirii B, iar in prezent construieste fundatia si suprastructura corpului C- a doua faza a proiectului.
    Top 10 investitii 2014- 2




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu