Pagini

miercuri, 3 iunie 2015

10 proiecte de succes executate de OCTAGON: Vama Bucuresti Antrepozite, monument de arhitectura industriala

O cladire veche, darapanata, dar impunatoare prin arhitectura care amintea de stilul bucurestean al sfarsitului de secol XIX: asa arata centrul de cultura si de birouri Vama Antrepozite in 2005, inainte de renovare. OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING a acceptat provocarea de a-i reda aceastei cladiri, reprezentativa pentru istoria capitalei, imaginea "proaspata" de la inceputuri. 

Deschidem seria proiectelor de succes executate de OCTAGON de-a lungul celor 10 ani de activitate cu povestea acestui proiect.

In arhitectura bucuresteana veche, stilul industrial in care caramida predomina alaturi de volumele mari ale spatiilor, ocupa un loc aparte. Situata la interseactia dintre Calea Rahova si Str. Uranus, Vama Bucuresti Antrepozite a fost construita in 1894. Autorii proiectului au fost arhitectul italian Giulio Magni si inginerul roman Anghel Saligny. Vama a trecut prin doua incendii mari care au afectat-o puternic, primul dintre ele avand loc in 1918. Edificiile, cazute in paragina, au fost si mai mult avariate in 1990, in urma unui incendiu.

In intervalul 2005- 2007, complexul care este monument istoric clasa B, a trecut printr-un proces de renovare, in care OCTAGON s-a implicat intens. Dintre imobilele ansamblului, de departe cea mai faimoasa este Bursa Marfurilor, Controlului si Locuintei, cu vedere la Calea Rahovei.

Denumirea initiala "Bursa de Marfuri" se afla inca pe frontispiciu, desi cladirea a fost preluata de un investitor privat, iar destinatia sa a fost schimbata. In prezent cladirea se numeste The ARK si a fost convertita intr-un spatiu dedicat proiectelor culturale. The ARK gazduieste o zona de birouri, un spatiu public expozitional si o piata pentru industriile creative.
OCTAGON s-a ocupat de renovarea acestei cladiri.

A fost nevoie de lucrari atat in interior cat si la exteriorul cladirii. Lucrarile au inceput cu dublarea grinzilor de fundatie si consolidarea structurii de beton. In interiorul cladirii s-au construit platforme, pereti despartitori noi si coloane interioare suplimentare.
Fatada din caramida a fost pastrata, acoperisul din lemn inlocuit, iar spatele cladirii completat in stil modern.

Vama Bucuresti Antrepozite cuprinde o serie de alte cladiri: depozite si hale. Acestea nu au fost renovate inca. Pe fatada halelor dinspre str. Uranus, se mai gaseste inca vechea stema a Bucurestiului.
Cum vi se pare ca arata cladirea dupa renovare? 


Vama Bucuresti Antrepozite

Vama Bucuresti Antrepozite
Vama Bucuresti Antrepozite - The Ark
Vama Bucuresti Antrepozite - The Ark





OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING

Telefon: (+4) 021 232 39 20

Mai multe informatii aici.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.886663534740988.1073741840.146811805392835&type=1






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu