Pagini

miercuri, 17 iunie 2015

Lectie de leadership cu Alexandros Ignatiadis, CEO OCTAGON

Alexandros Ignatiadis, CEO OCTAGON
Are peste 20 de ani de experienta in management in domeniul constructiilor, mindset de antreprenor, formatie profesionala de economist si deschidere catre tot ceea ce este nou, capatata in anii petrecuti la New York, unde a studiat. Ce a invatat Alexandros Ignatiadis despre leadership, care este stilul de management pe care il aplica in prezent, cum isi selecteaza angajatii si cine este liderul pe care il admira cel mai mult? Raspunsurile se regasesc in interviul de mai jos, acordat in cadrul campaniei "Octagon, 10 years of building the foundation for success".

Octagon: Care este stilul dumneavoastra de management?

Alexandros Ignatiadis: Managementul, ca orice activitate umana, are o dimensiune temporala. Conceptiile despre management se schimba de-a lungul timpului si difera in functie de context. In ultimii ani observam aparitia unor concepte cu nume sofisticate, care se prezinta sub forma de panaceu universal.  Exista o intreaga industrie de “management si gurus” care prezinta unele idei simple si vechi, ambalate sofisticat. Aceasta abordare este foarte profitabila. Personal, in urma experientei mele lungi in mai multe tari, practic un management consensual, perceptiv si decisiv.

Octagon: Ce modificari a suferit stilul dumneavoastra de management intre conducerea companiilor Diekat si Octagon?

Alexandros Ignatiadis: Modificarile se datoreaza rolurilor diferite pe care le-am avut in cele doua companii. La Diekat am fost CEO al unei subsidiare cu firma mama in alta tara. La OCTAGON sunt CEO si actionar principal al firmei mama. La Diekat managementul meu a fost axat pe dezvoltare/crestere, iar profitabilitatea era pe planul al doilea. Capitalizarea firmei si atragerea surselor financiare nu erau responsabilitatea mea, ci responsabilitatea actionarilor. In contrast, la OCTAGON aspectul legat de capitalizare si de gestionarea fluxurilor financiare a devenit mai important decat cresterea.

Octagon:  Care este cea mai importanta lectie de management pe care ati invatat-o pana acum?
Alexandros Ignatiadis:  Cea mai importanta lectie de management este: profitabilitate, profitabilitate, profitabilitate.

Octagon: Care este liderul pe care il admirati cel mai mult?

Alexandros Ignatiadis: Presupunand ca vorbim despre lideri de business, raspunsul este legat mai mult de estetica personala si de stil, decat de stil de management.  Asadar liderul pe care il admir cel mai mult este Richard Branson.

Octagon: Care sunt calitatile pe care le admirati la alte persoane? Va selectati angajatii in functie de aceste calitati?

Alexandros Ignatiadis: Calitatile pe care le admir la alte persoane sunt inteligenta, integritatea si adaptabilitatea. Cand este vorba despre pozitii de management imi selectez angajatii in functie de aceste criterii.

Octagon: Care sunt principalele dumneavoastra prioritati la conducerea companiei?

Alexandros Ignatiadis: Principalele prioritati sunt: prezervarea valorilor companiei, satisfactia clientilor, crearea unui climat de dezvoltare personala a angajatilor si profitabilitatea.

Octagon: Care sunt cele mai importante oportunitati pe care le are OCTAGON  pe piata din Romania?

Alexandros Ignatiadis: OCTAGON este o companie cu valori. Noi nu toleram coruptia, nu platim comisioane (spagi), nu ne compromitem produsul si serviciile pentru cresterea profitului. Ne tinem promisiunile si ne asumam greselile. In anii precedenti aceste valori nu au fost apreciate pe piata constructiilor. Odata cu schimbarea vremurilor si a climatului politic, speram ca in tara lucrului bine facut ne-a sosit si noua vremea.

Octagon: Cum vedeti evolutia companiei OCTAGON  in urmatorii 5 ani?

Alexandros Ignatiadis: Tintele noastre sunt cresterea anuala sanatoasa, intrarea in top 10 companii de constructii din Bucuresti, extinderea pe alte piete si listarea la Bursa de Valori Bucuresti.




OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING

Telefon: (+4) 021 232 39 20

Mai multe informatii aici.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu