Pagini

miercuri, 10 iunie 2015

10 proiecte de succes executate de Octagon: Centrala OMV- Petrom Brazi, unul din cele mai mari proiecte greenfield din Romania

Centrala de Cogenerare cu Ciclu Combinat 860 MW OMV- Petrom
De cati ani are nevoie o companie de constructii nou infiintata pentru a lucra la unui proiect gigant construit in Romania? Competitia acerba din piata ne determina sa ne gandim la termene lungi. Nu a fost asa insa si pentru OCTAGON

La numai trei ani de la infiintare compania a devenit contractor pentru cea mai mare investitie si cel mai mare proiect greenfield de electricitate din Romania: Centrala de Cogenerare cu Ciclu Combinat 860 MW OMV- Petrom. 

Obiectivele pe care si le-a propus investitorul au fost: eficienta de doua ori mai mare decat media din piata, flexibilitate ridicata si emisii poluante reduse. 

Centrala de Cogenerare cu Ciclu Combinat 860 MW OMV- Petrom
In 2008 OMV- Petrom a contractat conosortiul General Electric- Metka pentru constructia centralei localizata la Brazi (jud. Prahova), in apropierea orasului Ploiesti. OCTAGON a devenit ulterior subcontractor general pentru Metka.

Centrala are urmatoarea configuratie tehnica: doua turbine de gaz cu capacitati de 290MW fiecare, o turbina de abur cu o capacitate de 310 MW, 2 generatoare de abur cu recuperare de caldura si 3 generatoare. Este racordata la sistemul national de gaze si electricitate printr-o conducuta de gaz de 30 km si linii de electricitate de 2 x 3 km nou construite. 

Centrala OMV- Petrom are o eficienta remarcabila, folosind jumatate din cantitatea de gaz pe care o utilizeaza orice alta centrala pe gaz din Romania, pentru a genera aceeasi cantitate de electricitate. Ponderea productiei in consumul din Romania este de 8-9%.

Centrala de Cogenerare cu Ciclu Combinat 860 MW OMV- Petrom
OCTAGON a realizat lucrarile geotehnice, de structura, arhitectura, instalatii, drumuri de acces si platforme aferente centralei si celor 42 de cladiri cu destinatii diverse din cadrul proiectului. Lucrarile geotehnice au constat in executia a 300 de piloti de fundare cu diametrul de 1,200m la o adancime de 24 m si executia fundatiilor de beton armat pentru restul cladirilor cu destinatii diverse.

In 2010, lucrarile aferente contractului au fost finalizate si centrala a devenit operationala in august 2010.






OCTAGON CONTRACTING & ENGINEERING

Telefon: (+4) 021 232 39 20

Mai multe informatii aici.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu